Napelem támogatás

A környezettudatos gondolkodásnak köszönhetően, egyre több háztartás a megújuló energiaforrások használatában látja a jövőt. A legelterjedtebb a háztetőkre telepített napelem rendszerek, amelyek a Nap fényét alakítják át elektromos árammá.

A környezettudatos gondolkodásnak köszönhetően, egyre több háztartás a megújuló energiaforrások használatában látja a jövőt. A legelterjedtebb a háztetőkre telepített napelem rendszerek, amelyek a Nap fényét alakítják át elektromos árammá. 

A napelemek segítségével a környezet szennyezése nélkül, tisztán termelünk energiát a háztartásunk számára, nincs káros szén-dioxid kibocsátás, így a levegő minőségét is óvjuk a napelem használatával. A napelemek által megtermelt áram egyenáram, hogy a háztartásunkban is felhasználható váltóáram legyen, szükségünk van egy áramátalakító berendezésre, az inverterre ami, az egyenáramot átalakítja váltóárammá.

Az így megtermelt árammal már működnek a háztartási eszközeink, és a plusz áramot a helyi energiaszolgáltató hálózatába tápláljuk be, és onnan vesszük vissza, amikor a napelem rendszerünk nem termel annyi áramot. Egy jól méretezett napelem rendszerrel, a háztartásunk megszabadul az éves áramszámla fizetésének terhétől.

Napelem támogatás

A napelem rendszerünkkel egyszeri beruházással szabadulunk meg az éves áramszámlától, egy kiszámítható biztonságot ad háztartásunk, vállalkozásunk számára. A napelem rendszerünkkel egyszerre szabadulunk meg az áramszámlától és az ingatlanunk értékét is növeljük. 

Mint minden befektetésnél, itt is fontos, hogy a napelemes beruházásunk mennyi idő alatt térül meg, egy napelem rendszer átlagos megtérülési ideje, támogatások nélkül 10-12 év, ami után még évtizedekig termel áramot a háztartásunk, vállalkozásunk számára további költségek nélkül. Az elérhető pályázatok és támogatásokkal a napelem rendszerünk megtérülési ideje jóval rövidebb.

Napelem rendszer 10% önerővel

Magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelemrendszer telepítésére. 2019-ben lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM) hitel formájában érhető el.

Ez a program azok számára is elérhetővé teszi a napelemes beruházást, akik nem rendelkeznek a napelemes rendszer teljes árával, mivel az induláshoz elég 10% -os önerő. Így havonta közel annyit fizet, mint amennyi a havi villanyszámlája volt, a lejárat után, a napelem rendszer ingyen termel áramot a háztartásunk számára.

Az európai unió támogatja a korszerű, és energia takarékos otthonokat, úgyhogy létrehozta a lakossági 0%-os hitelt, amit pályázati rendszerbe helyeztek, aminek az a célja hogy csak olyanok kapják meg akik valóban fejleszteni akarják otthonukat.

Napelem rendszer 10% önerővel

Ki igényelhet napelem támogatást?

A támogatást igényelhet az magánszemély, aki:

  • nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosítóval rendelkezik magyar állampolgár
  • vagy legalább egy éve magyar lakcímmel/tartózkodási hellyel rendelkezik
  • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa/résztulajdonosa
  • az ingatlan lakóingatlan
  • a támogatás igénylő lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye

Ez a támogatási forma társasházak és lakásszövetkezetek számára is elérhető. A magánszemélyeknek nyújtott 0%-os napelem-rendszer hitelekrők bővebben a Napelem pályázat 2019 oldalon olvashat.

Napelem támogatás vállalkozásoknak

A napelem rendszer telepítése a vállalkozások számára is megoldás lehet a rezsiköltségek csökkentésére.

Új támogatási lehetőség mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

A magyar állam által kiírt és az Európai Unió által finanszírozott projekt, célja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítése, a környezetterhelés csökkentése, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítése egy vissza nem térítendő támogatás formájában.

A cégeknek nyújtott napelem támogatásokról a Napelem-rendszer pályázatok cikkben olvashat.

Napelem támogatás vállalkozásoknak