Klíma karbantartás

A klíma karbantartás során alaposan megtisztítjuk a készüléket, mind a beltéri egységet, mind a kültéri egységet. A klíma karbantartásra évente legalább egyszer szükség van. Budapesten vállaljuk a klíma karbantartást, kérjen tőlünk időpontot.

Klíma karbantartás

A klíma készülékeknek a karbantartása rendkívül fontos. Ahhoz, hogy a klíma egészségünkre ártalmatlan módon működjön, és hosszú ideig jól működjön, ahhoz elengedhetetlen a karbantartás. Miért fontos ez? A klíma beltéri egysége egy nedves, meleg, párás hely, amely tökéletes táptalaja a különböző mikroorganizmusoknak. A klíma beltéri egységében megtudnak telepedni a baktériumok, a vírusok, a penészek és a gombák. Továbbá a klíma kültéri egységén is problémákat tud okozni a karbantartás hiánya.

A klíma karbantartásról bővebben a klíma karbantartás oldalunkon olvashat.

Ha a kültéri egységen leülepedik a por, a szennyeződés, akkor a készülék nem fog tudni megfelelően működni, alacsony lesz a teljesítménye, miközben túlteljesít a készülék. Az ilyen problémákat megtudja oldani a szakember egy karbantartás során. A karbantartás során a szakember alaposan kitisztítja a készülékeket. A beltéri egységet alaposan kifertőtleníti, a kültéri egységen pedig egy vegyszeres vizes átmosást alkalmaz. Ha úgy gondolja, hogy karbantartásra van szüksége, akkor mindenféleképpen keressen fel minket bizalommal. Várjuk megkeresését. 

Klíma karbantartás gyakorisága

A karbantartás gyakoriságára általában egy évet szoktak mondani. Évente egyszer mindenféleképpen el kell végezni a karbantartást. Egy év alatt kialakul annyi baktérium és leülepedik annyi por, hogy még gondot nem okoz, de rövid időn belül problémákat tudna okozni. Évente egyszer minimum, leginkább a szezon megkezdése előtt. Azonban ha olyan készülékről van szó, amelyet sokat használnak, például télen is fűtésre, akkor érdemesebb évente inkább kétszer elvégezni a karbantartást.

Többet szeretne tudni? Mikor kell karban tartani a klímát?

Klíma karbantartás

Klíma karbantartás kültéri és beltéri egységben egyaránt

A klíma karbantartást természetesen mind a két egységben elvégezzük. A karbantartásnál lehet kérni külön-külön is a tisztítást, tehát csak beltéri tisztítást, vagy csak kültéri tisztítást, azonban mindenféleképpen javasoljuk azt, hogy egy karbantartás alkalmával mind a két készülék meg legyen tisztítva. Csak így lehet garantálni azt, hogy a készülék tökéletes, biztonságos és jól működő lesz. Kérjen fel minket karbantartásra!

Klíma karbantartás Budapesten

Cégünk alapvetően Budapesten vállalja a karbantartási munkálatokat. Budapest összes kerületébe vállaljuk a kiszállást. A karbantartás menete úgy néz ki, hogy felhív minket és egyeztet velünk egy időpontot. Akár már másnapra is tudunk időpontot adni, azonban ez mindig a terheltségünktől függ. Ha karbantartást szeretne budapesti otthonába akkor kérjük mindenképp keressen fel minket telefonon. Szezon előtt fontos a karbantartás, így mindig jóval a szezon előtt keressen fel minket. Várjuk hívását.

Klíma karbantartás elhanyagolása – klímaszerelés

Mi történik akkor, hogyha a klíma el van hanyagolva? A beltéri egységben, mint már említettük folyamatosan terjeszkednek a különböző baktériumok. Ha ezek a baktériumok tovább terjednek akkor betudnak kerülni az otthonnak a légterébe. Olyan betegségeket tudunk elkapni, mint a légiósbetegség, vagy akár egy tüdőgyulladás. Ezeknek kiváltképp a gyerekek, idősek és a háziállatok vannak kitéve. Ha a kültéri egységen a por, a szennyeződés folyamatosan megtelepszik, akkor a készülék nem tud megfelelően működni. Túlfogja hajtani magát, miközben nem fogja tudni azt az elvárt teljesítményt hozni, amit mi beállítottunk. A túlteljesítés miatt a készülék teljesen le is tud állni, akár véglegesen is. Ezért nagyon fontos a karbantartás.

A klímaszerelésről bővebben a Klímaszerelés oldalon olvashat.

Klíma karbantartás