Klíma gázfeltöltés

Nem hűt eléggé? Fűt, de még sincs elég meleg? Sokszor csak szakszerű klímaellenőrzésre van szükség, hiszen a problémát legtöbb esetben a klímagáz szivárgása, és a mennyiség lecsökkenése okozza. A gázfeltöltés rövid idő alatt orvosolhatja a problémát!

Klíma gázfeltöltés

Amikor felszerelik és beüzemelik új klímánkat, nagy öröm az üdítő hűs levegő, amit a légkondicionáló nyújt. Megszokjuk, hogy gyorsan, hatékonyan csökkenti a helyiség hőmérsékletét, zajtalanul, üzembiztosan teszi komfortosabbá mindennapjainkat. Idővel azonban csökkenhet klímánk hatásfoka. Lassabban hűti a levegőt, vagy csak alig csökkenti a hőmérsékletét. Különösen abban az esetben fordul ez elő, ha elmulasztjuk az időszakos, félévenkénti klíma karbantartást.

A legkézenfekvőbb gondolat a portalanítás után, megvizsgálni, hogy van-e hűtőközeg a készülékben. A légkondicionáló működésének ugyanis elengedhetetlen feltétele a kellő mennyiségű gáztöltet megléte. A készülék belsejében, zárt rendszerben keringő hűtőgáz felelős a klíma hatékony üzemeléséért.

Idővel azonban a tömítések, alkatrészek elöregedése folytán, vagy egyéb apró szivárgások során a rendszer zártsága sérül, ezáltal a gáz elszivárog, mennyisége csökken. Legtöbbször ez észrevétlenül, hosszabb idő alatt történik meg, de a klíma hatékonyságának csökkenéséből azonnal lehet következtetni a problémára.

Fontos, hogy mindig szakember segítségét kérjük a klíma ellenőrzéséhez, szereléséhez. A házi praktikát, barkácsmódszerek több kárt okozhatnak, mint amennyit nyernénk vele. klíma gázfeltöltésével pedig ne késlekedjünk! A kevés gázzal vagy netán gáz nélkül történő üzemelés károsíthatja a klímaberendezést! Csökken a készülék élettartama, valamint több áramot fogyaszt.

Egy hozzáértő szerelő rövid idő alatt azonosítja a szivárgás helyét, és elhárítja a problémát. A kellő mennyiségű hűtőgázzal feltölti a rendszert, majd elvégzi a nyomáspróbát, hogy megbizonyosodjon a szivárgásmentességről. Mindez nem vesz igénybe sem túl sok időt, sem túl magas költséget. Nem csak kényelmi, hanem klímamegóvó céllal is érdemes ellenőriztetni a hűtőgáz mennyiségét, feltöltetni a klímát.

Klíma gázfeltöltés
Klíma gázfeltöltés