Klíma beépítés

Klimatizálás tervezése, kivitelezése teljes körű szolgáltatással. Mit is jelent ez? A készülék kül- és beltéri egységének felszerelése, csövezés kiépítése a lakásban, gázfeltöltés, nyomáspróba. Mindehhez válasszunk megbízható, tapasztalt szakembert!

Klimatizálna?

Amikor kipattan a fejükből a gondolat, hogy egy légkondicionálót szeretnénk akár munkahelyre, akár otthonra, azt mielőbb szeretnénk élvezni. Csakhogy egy klíma beszerelése nem ilyen egyszerű dolog! Vagyis, nem a vásárló szempontjából! Ugyanis a törvényi szabályozások értelmében nem sétálhatunk be egyszerűen egy műszaki boltba, hogy vegyünk egy légkondit. Vagyis besétálhatunk, de nem vehetünk. A vásárláshoz szükség van igazolásra, hogy majd egy szakképzett, bejegyzett klímaszerelő fogja a készülékünket beszerelni. Szóval, keressünk először is egy megbízható, jó szakembert, aki jártas a klímák világában és igényes, precíz munkát végez. Azt hiszem, ha sikerül egy ilyet találnunk, akkor a nehezén túl vagyunk! A klíma beépítéséről bővebben weboldalunkon olvashat.

A többi innentől kezdve gyerekjáték. Ha jó klímaszerelőt választottunk, akkor az ő útmutatásai segítségével könnyen eligazodunk a klimatizálás során.

Kezdjük a tervezéssel! Milyen, mekkora helyiségeket szeretnénk klimatizálni? Hűteni szeretnénk csak, vagy fűteni is? Hová tudjuk elképzelni a beltéri egységet? És persze, milyen lesz a megfelelő dizájn? Mert persze a választék igen széles ezen a területen. Ha jól választottunk, a klímaszerelő tanáccsal lát el bennünket a vásárlás előtt, jobb esetben be is szerzi nekünk a készüléket az előzetes megbeszélés szerint, az igényeinknek megfelelően. Megtervezi a beltéri és kültéri egységek helyét, kitalálja a rögzítés módját, kiépíti a csővezetékeket, lehetőleg úgy, hogy többé ne is lássuk.

Ezután jön az izgalmas rész: a klímakészülék első indítása. A szerelő feltölti klímagázzal a készüléket, majd leellenőrzi, hogy nincs-e szivárgás valahol. A klíma telepítése után már nincs más dolgunk, mint feltenni a lábunkat, élvezni a kellemes hőmérsékletet. És ne feledkezzünk meg róla, hogy mindez csak azért ment ilyen egyszerűen, mert jól választottunk klímaszerelőt! Olyat, aki teljeskörű szolgáltatással áll rendelkezésre, nem csak beszereli a klímát, hanem tervez, beszerez, sőt még tanácsot is ad!

Klíma beépítés