Innovatív napelem

Az innovatív napelemről a weboldalunkon minden információt megtalálhat. Ha napelem beszerelés előtt áll, akkor mindenképpen olvassa el a weboldalunkon található cikkeket, hogy teljeskörű tájékozódást kapjon! Vállaljuk a napelem kivitelezést.

Napelem tudnivalók

Célunk az, hogy bemutassuk a napelemeket. Ha napelemet szeretne beszereltetni, akkor feltétlenül minket keressen fel, hiszen foglalkozunk napelem kivitelezéssel. Mi az a napelem? A napelem cella egy fotovoltaikus elven működő tárgy, amely a napsugárzást képes átalakítani elektromos energiává. A napelemnek a teljesíményét több dolog tudja befolyásolni. Például a készüléknek a hatásfoka. Ezt a hatásfokot is több minden tudja befolyásolni. Például földrajzi tényezők, éghajlat, aktuális évszak.

Ha túl közel van egy napelemhez egy fa, amely pont a napelemre vet árnyékot, akkor garantálható, hogy a készülék nem fog megfelelően működni. Épp ezért nagyon fontos az, hogy napelem megfelelően legyen beszerelve. Ha rosszul van kivitelezve, akkor nem fog működni megfelelően. További információkat a napelemről az Innovatív napelem oldalunkon tudhat meg!

Innovatív napelem

Napelem működése télen

Sokakban felmerül az a kérdés, hogy a napelem hogyan tud működni télen? Elvégre a napsütötte órák száma rendkívül lecsökken a hideg évszakokban, sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon alkalmazható-e télen a napelem. Fontos megemlíteni, hogy a szolgáltatónál érdemes az éves elszámolást kérni. Ez azért jó, mert nyáron a napelem túltermel, télen pedig kevesebbet termel. Így az éves elszámolással járunk a legjobban. További részleteket tudhat meg weboldalunkon a Napelem működése télen oldalon. 

Innovatív napelem

Fűtés napelemmel

A fűtést természetesen meg lehet oldani napelemmel is, elektromos fűtést kell választanunk. Itt nagyon fontos kérdés az, hogy milyen elektromos fogyasztót szeretnénk, mekkora a felfűtendő lakótér, milyen a hőszigetelés, stb.

Lehet választani több rendszer között: hőszivattyú, padlófűtés, radiátor, infrapanel, stb. Az elektromos fűtésnek több előnye is: gyors és könnyű kiépítés, nincs gáz, nincs karbantartás, nincs légszennyezés, nem ütközünk bürokráciába. Az elektromos fűtés jól kiegészül a napelemmel. A napelemmel így nem csak villanyszámlát lehet csökkenteni, vagy teljesen feloldani, hanem a fűtésszámlát is. További részleteket a Fűtés napelemmel oldalunkon olvashat. 

Napelem élettartama

A napelemek egy rendkívül ellenálló, masszív szerkezetek, amelyek egy elég erős tartórendszerben vannak. Nincsenek a felszerelt napelemben olyan részek, amelyek megtudnának hibásodni pár év alatt. A napelemnek az élettartamát általában 20-25 évre becsülik. Azonban vannak üdvözítő kivételek, akár 50 éves napelemekről is, de az átlag tendencia a 20-25 év. Ez azt jelenti, hogy a kilencvenes években épített napelemeknek a nagyrésze még ma is működőképes! Az idő előre haladtával természetesen számolni kell teljesítmény romlással is, 10 év alatt nagyjából 10%-ot esik vissza a teljesítmény. Ez a legtöbb napelemre igaz, ez egy megkerülhetetlen folyamat. A Napelem élettartam oldalunkon további részleteket tudhat meg.

Mennyit termel a napelem?

Ahhoz, hogy megtudjuk határozni azt, hogy mennyit fog termelni a napelem mindenképp tudnunk kell azt, hogy évente mennyi pénzt költ a villanyra (ha fűtésben is gondolkozik akkor mennyi pénzt költ a fűtésre). Ma már modern szoftverek segítségével megtudjuk tervezni a napelemet, így előre kitudjuk számolni a napelemnek az éves termelését. A termelést befolyásolja a napsütéses órák száma, a domborzati viszonyok, a napelemek dőlésszöge, az időjárási viszonyok, a napelem technológia. 

Innovatív napelem