Dugulás elhárítás

A duguláselhárításról mindenkinek a lakásban eldugult csővezeték jut először eszébe. Cégünk azonban ennél többről is gondoskodik: Kül- és beltéri szennyvízcsövek, esővízelvezető csatornák, összefolyók, átemelők dugulásának elhárítását is vállaljuk!

Dugulások a háztartásban

Nagy bosszúságot okoz már a legkisebb dugulás is, legyen szó a mosogató, a mosdó, a zuhanyzó vagy akár a wc dugulásáról. Ennél nagyobb problémát jelent, ha a padlóösszefolyó vagy a csőrendszer dugult el. Könnyen kialakulnak ezek a kisebb-nagyobb dugulások, pedig egy kis odafigyeléssel a dugulások legtöbbje elkerülhető lenne.

Mi okozhatja a csőrendszer dugulását?

Az olyan evidens dolgokról nem érdemes sok szót ejteni, mint a lefolyókba került nagyobb méretű szilárd tárgy. Ez sokak számára vicces lehet, mégis gyakran előfordul, hogy a mosogatóba öntött ételmaradék vagy a wc csészébe dobott wc papír guriga okozza a dugulást.

Ennél alattomosabb a csövekben kialakuló lerakódások okozta keresztmetszetcsökkenés, dugulás. Nem is gondolnánk, hogy milyen károkat okozhatnak a lefolyóba engedett tisztálkodási és tisztítószerek. A túl sok mosogatószer, a sűrű hajbalzsam, a mosdóba pottyanó fogkrém, ezek mind könnyedén lerakódhatnak a csövek belső felületén, amihez aztán majd még több szennyeződés tapad, végül a kicsi átfolyási átmérő miatt kialakul a dugulás.

Mi okozhatja a csőrendszer dugulását?
Mit tehetünk, ha már eldugult a lefolyó?

Mit tehetünk, ha már eldugult a lefolyó?

Először mindenki a házipraktikákhoz fordul segítségért: ecet, szódabikarbóna, bolti lefolyótisztító szerek. Kismértékű dugulásoknál remélhetünk némi javulást, de hosszú távon ezek nem oldják meg a problémát. Ezek a szerek inkább csak a dugulás megelőzésére szolgálhatnak, a csövekben felgyülemlett és lerakódott szennyeződéseket feloldását nem várhatjuk egyiktől sem.

A hatékony és gyors segítségért hívjunk szakembert! Igaz ugyan, hogy ez költséggel jár, de hosszú távra biztosíthatjuk vele lefolyóink dugulásmentességét. A jövőben pedig érdemes a megelőzésre koncentrálni! Egy jó szakembertől sok javaslatot kaphatunk a dugulásmegelőzéshez, így elkerülhetjük az újbóli kellemetlenséget.

Mire számíthatunk, amikor megjelenik a duguláselhárító szakember?

A csőrendszer, a dugulás helye és mértéke, az épület sajátosságai mind befolyásolják a duguláselhárítás módját. Különböző kézi és gépi eszközök állnak a szakember rendelkezésére ahhoz, hogy hatékonyan elhárítsa a problémát. A modern eszközök már viszonylag kevés „koszolással” járnak a lakásban. A rejtettebb problémák felderítéséhez kamerás csatornavizsgálatot vagy duguláselhárítást is vállal néhány cég. Érdemes ennek utána érdeklődni, könnyen lehet, hogy szükség van rá, és segítségével elkerülhető a nagyobb munka, vagy esetleg a bontás.