Dugulás elhárítás

A duguláselhárításról mindenkinek a lakásban eldugult csővezeték jut először eszébe. Cégünk azonban ennél többről is gondoskodik: Kül- és beltéri szennyvízcsövek, esővízelvezető csatornák, összefolyók, átemelők dugulásának elhárítását is vállaljuk!

Dugulások a háztartásban

Nagy bosszúságot okoz már a legkisebb dugulás is, legyen szó a mosogató, a mosdó, a zuhanyzó vagy akár a wc dugulásáról. Ennél nagyobb problémát jelent, ha a padlóösszefolyó vagy a csőrendszer dugult el. Könnyen kialakulnak ezek a kisebb-nagyobb dugulások, pedig egy kis odafigyeléssel a dugulások legtöbbje elkerülhető lenne.

Mi okozhatja a csőrendszer dugulását?

Az olyan evidens dolgokról nem érdemes sok szót ejteni, mint a lefolyókba került nagyobb méretű szilárd tárgy. Ez sokak számára vicces lehet, mégis gyakran előfordul, hogy a mosogatóba öntött ételmaradék vagy a wc csészébe dobott wc papír guriga okozza a dugulást.

Ennél alattomosabb a csövekben kialakuló lerakódások okozta keresztmetszetcsökkenés, dugulás. Nem is gondolnánk, hogy milyen károkat okozhatnak a lefolyóba engedett tisztálkodási és tisztítószerek. A túl sok mosogatószer, a sűrű hajbalzsam, a mosdóba pottyanó fogkrém, ezek mind könnyedén lerakódhatnak a csövek belső felületén, amihez aztán majd még több szennyeződés tapad, végül a kicsi átfolyási átmérő miatt kialakul a dugulás.

Mi okozhatja a csőrendszer dugulását?
Mit tehetünk, ha már eldugult a lefolyó?

Mit tehetünk, ha már eldugult a lefolyó?

Először mindenki a házipraktikákhoz fordul segítségért: ecet, szódabikarbóna, bolti lefolyótisztító szerek. Kismértékű dugulásoknál remélhetünk némi javulást, de hosszú távon ezek nem oldják meg a problémát. Ezek a szerek inkább csak a dugulás megelőzésére szolgálhatnak, a csövekben felgyülemlett és lerakódott szennyeződéseket feloldását nem várhatjuk egyiktől sem.

A hatékony és gyors segítségért hívjunk szakembert! Igaz ugyan, hogy ez költséggel jár, de hosszú távra biztosíthatjuk vele lefolyóink dugulásmentességét. A jövőben pedig érdemes a megelőzésre koncentrálni! Egy jó szakembertől sok javaslatot kaphatunk a dugulásmegelőzéshez, így elkerülhetjük az újbóli kellemetlenséget.

Mire számíthatunk, amikor megjelenik a duguláselhárító szakember?

A csőrendszer, a dugulás helye és mértéke, az épület sajátosságai mind befolyásolják a duguláselhárítás módját. Különböző kézi és gépi eszközök állnak a szakember rendelkezésére ahhoz, hogy hatékonyan elhárítsa a problémát. A modern eszközök már viszonylag kevés „koszolással” járnak a lakásban. A rejtettebb problémák felderítéséhez kamerás csatornavizsgálatot vagy duguláselhárítást is vállal néhány cég. Érdemes ennek utána érdeklődni, könnyen lehet, hogy szükség van rá, és segítségével elkerülhető a nagyobb munka, vagy esetleg a bontás.

Cirkó javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Cirkó Szerelő Budapesten

Cirkó javítása, szerelése, beépítése, cseréje és karbantartása!

Tudjuk, milyen kellemetlen tud lenni az, ha nincsen meleg víz, vagy fűtés, ezért szakembereink a javítási munkálatokat az év minden napján éjjel-nappal (0-24) végzik el. Javasoljuk azonban, hogy készülékeit még az előtt javíttassa meg, amennyiben ismeri a hibáit, hogy annak működőképesnek kell lennie, tehát a fűtési szezon előtt.